11 Aralık 2010 Cumartesi

HOŞÇAKAL ÇOBAN YILDIZI...

Bazen hayatına biri girer . uzaktır. Göremezsin. Duyamazsın. Ama her hücrene kadar hissedersin. o hayatını degiştirir inceden. En yakınındakilerin bile yapamadıgını yapar. Degerlenir gözünde. İsmi cismi önemli degildir artık. Varlıgı yeter her zaman. Nasılsın demesi yeter. Belki oturup kahve bile içemezsin onunla. Ama 40 yıl hatırı kalacak çok şeyler bırakır arkasında. Hiç bilmez degerini önemsemezde. Görevini tamamlar gider. Artık hayat daha bi yaşanılabilir gelir sana. Ama gittikten sonra anlarsın ki aslında onunla yaşanılabilirmiş hayat. Ama yaşayamazsın. Ayrı dünyaların insanlarıyız diyen ilk kişiyi bulup öldüresin gelir. Kabul etmezsin Ayrı yolun yolcusu olmayı . mantıgınla kalbin savaş halinde kalır. O gider sen gene boktan hayatına devam etmek zorunda kalırsın. Zaten bu hayatın temel kuralı degilmi birşeyin olmasını istiyorsan cok fazla istemiceksin. Ama elde degil işte. Çok garip hisler bunlar her zaman hissedilemez. Gözyasların bir yabancı için akar fark etmezsin. Sen ki kimseye eyvallahı olmayansındır tabi burnun yere düşse almazsın dimi. Yok öyle bi dünya artık.yapacak bir şey yok sende teşekkür et hoşça kal de yabancıya. Hoşçakalırmı bilemezsin ama tek bilecegin şey bundan sonra daha bir yalnız oluşundur. Yanında olmasını istediklerin yanında degil diyedir bu yalnızlık aslında.neyseki  Büyüyeceksin daha küçük kız bunlar daha başlangıç. Sen her şeye hazır ol artık. bırak çoban yıldızın oldugu yerde mavilikler içinde kalsın. Gün gelir kavulursun elbet. Her ayrılıgın sonu vardır mutlaka…

9 yorum:

  1. Süfer olmuş panpaaa (:

    duygulandım

    YanıtlaSil
  2. kendimle konustum bi an sizinlede paylaşmak istedim :(

    YanıtlaSil
  3. aglamadan ayrılık olmuyor ve hep mi kalanlar gideni gönlünde taşıyor?

    YanıtlaSil
  4. giden olmadım hiçbirzaman gitmek zorunda kalmadım bilemiyorum bu yüzden sence?

    YanıtlaSil
  5. Kısa ve öz; ayrılığın yalnızlıkla buluşması..

    YanıtlaSil
  6. eyvallahı olmamak, güzel. bunda sorun yok. esas sorun sen dünyayı sallamışken, hayatına girip seni sallayan biri olduğunda ortaya çıkıyor. tüm hayatın olur. o kadar boşsundur ki, doldurdukça doldurur içini. için şişer bildiğin. sonra vakti gelip de içini ona döktüğünde, ki bu kendisidir çünkü içinde ondan başka bir şey yoktur ki? - "aa bu ben değilim" der ve öylece gider. içinde de koskocaman bir siluet kalır. içi boş, sert ama sana onu hatırlatan. eski resimlere bakmak gibi. ama korkma, belli bir süre sonra başka izler gelir üstünden geçer onun. yaşlanana kadar işte.

    sonra öyle bir hal hasıl oldu, üç nokta koyamaz olduk hiçbir cümlenin sonuna. sen geç onu, boşverdiğinde her şeye, önemsenecek birisi önüne geliyorsa o zaman kork.

    YanıtlaSil
  7. süper yazmıssın teskler cok haklısın

    YanıtlaSil